HLMDI

Healthcare Leadership and Management Development Institute

Main menu

Language Selection

Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Login

Our Vision

“We are a knowledge based network organization symbolizing the 21st century paradigm inthe healthcare industry.”

what HLMDI stands for

Happiness and maintenance of the relative state of well-being Learning translated into the most important measurable asset of development Management and Total Leadership for achieving synergy Development in an Optimized and Sustainable Manner Inspired and Inspiring attitude

About us

We believe in a responsive economy and healthcare system We live with the future, and enact the future   We believe in ourselves as the leaders of change We are a part of the global healthcare system and we stand for common values

Contact

Address: Health Leaders Association, Pécs, 7633, Építők str. 4/a. Mobil: (0036) 70 9462399

Our Mission

We see our role as leaders of socio-economic transition towards a knowledge based healthcareindustry, in line with WHO’s understanding, an industry which is “effective” in promoting therelative state of people’s socio-psychological, socio-economic and physical well-being.

  • Our Vision

  • what HLMDI stands for

  • About us

  • Contact

  • Our Mission

Wednesday, 02 August 2017 06:46

Jubileum 650 PTE Nap

PDFPrintE-mail

IWIWTwitterFacebook
There are no translations available.

Jubileum 650 PTE Nap

Augusztusi programok a jubileum jegyében

Az augusztus is számos jubileumi programot tartogat az édeklődők számára a sport és művészetek jegyében.

"PTE 650" Nemzetközi Sportfesztivál
augusztus 17-20.
Pécs belvárosa (Széchenyi tér), Lauber Dezső Sportcsarnok, TTK Sportcsarnok, ÁOK Sportcsarnok

A jubileum tiszteletére az intézmény számos kulturális, tudományos és sporteseménynek ad otthont a 2017-es év során. A nagyszabású nemzetközi egyetemi sportfesztiválon 5 felsőoktatási intézmény sportdelegációját látja vendégül a PTE az alábbi sportágakban: férfi futsal, női röplabda, férfi kosárlabda, cheerleading.

 

2. Nemzetközi Sopianae Fotószalon
augusztus 25. 17:00  
Pécs, Tudásközpont

Az útjára indított „Sopianae Int’l Photo Salon” a 60-as, 70-es évek pécsi fotográfiai sikereire alapozva szeretné a város, az egyetem kulturális életét napjainkban is színesebbé tenni. A Szalont a nemzetközi fotóművész szövetség védnöksége alatt rendezzük - a világ legjobb fotográfusainak részvételére számítunk.

 

 

 

Carl Orff: Carmina Burana
a PTE MK Zeneművészeti Intézetének ünnepi hangversenye az első magyar egyetem alapításának 650 éves jubileuma alkalmából
augusztus 31. 19:00

Pécs, Dóm tér

A PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete szeretne méltóképp megemlékezni az első magyar egyetem e különleges jubileumáról. A hangverseny műsorául Carf Orff: Carmina Burana szólókra, kórusra, két zongorára és ütőhangszerekre készült átiratát választottuk. A mű érdekessége, hogy az Orff által feldolgozott szövegek a pécsi egyetem alapításának idejéből, a 14.-15. századból valók, ráadásul a megzenésített költeményeket diákok írták.

 

Egyetemtörténeti kiállítás kortárs megjelenítésben

augusztus 31. – szeptember 22.
Pécs, Nádor Galéria

A kiállítás a 650 évvel ezelőtt alapított pécsi Egyetem történetét kívánja bemutatni, történeti és/vagy művészeti értékkel bíró tárgyak segítségével. A tárgyak egy részét a pécsi Püspökség, a Janus Pannonius Múzeum és az Egyetem gyűjteményéből válogattuk, néhány magángyűjteményből származik. A változatos műfajú tárgyak közt kortárs alkotások is bemutatásra kerülnek, köztük nem egy rekonstrukciós jellegű és/vagy kifejezetten e kiállítás céljaira készült.

A kiállítás megnyitójára augusztus 31. 17.00-kor kerül sor.

 

 

Jubileum 650 PTE Nap
szeptember 2. 10.00-22.00

Pécs, Széchenyi tér, Jókai tér

A Pécsi Tudományegyetem szeptember második napján egy mindenki számára nyitott, ingyenes szabadtéri eseményt szervez. A karok és további egységek mutatják be az egyetem falain belül folyó sokoldalú kreatív munkát a város szívében, hogy egy napra mindenki részese lehessen az egyetemi életnek. Továbbá gyermek és felnőtt animációs programok, a BRFK és a Tüke Busz Zrt. különféle játékos tevékenységei, valamint véradási lehetőség várja a látogatókat a nap folyamán.

A napot a Halott Pénz nagyszabású koncertje zárja, mely egyben az Otthon című új daluk első pécsi koncertbemutatója is lesz.

Információ és előzetes regisztrációs lehetőség a rendezvényre és a gyermek „Ki-Mit-Tud”-ra: jubileum650ptenap.pte.hu


 

Gyerek „Ki-Mit-Tud”a Jubileum 650 PTE Napon

A program során a gyerekek is főszerephez jutnak, próza/vers, tánc és ének kategóriákban „Ki-Mit-Tud”-on mutathatják be tehetségüket. Olyan óvodás, illetve kis- és nagyiskolás gyerekek jelentkezését várjuk 4-14 éves korig, akik szeretnék megmutatni közönség előtt értékeiket, felkészültségüket. A zsűriben többek között találkozhatsz Sors Tamással, Beck Zolival, Besenczi Árpáddal, Vincze Balázzsal, Stenczer Bélával.

Az előzetes jelentkezéséket korlátozott számban a következő kategóriákba várjuk:

Próza/vers – egyéni
Tánc – egyéni vagy maximum 3 fős csapat
Ének – egyéni

Fontos, hogy a nevezők csak előzetes regisztráció alapján vehetnek részt a programon!

Regisztráció: http://jubileum650ptenap.pte.hu/gyerek_ki_mit_tud

 

A programok mindegyike nyitott és ingyenes.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

rovat:

Jubileum 650 PTE Nap - előregisztráció pólókért és a gyermek „Ki-Mit-Tud”-ra

Az első magyar egyetem alapításának 650. évfordulója alkalmából a Pécsi Tudományegyetem szeptember második napján egy mindenki számára nyitott és ingyenes szabadtéri eseményt szervez.

 

Karaink és további szervezeti egységeink mutatják be az egyetem falain belül folyó sokoldalú kreatív munkát a város szívében, hogy egy napra mindenki részese lehessen az egyetemi életnek. Továbbá gyermek és felnőtt animációs programokkal is készülünk, csatlakozó szervezetként a BRFK és a Tüke Busz Zrt. is különféle játékos tevékenységekkel lesz jelen, a Vöröskereszt pedig a véradókat várja a nap folyamán.

 

A program során a gyerekek is főszerephez jutnak, próza/vers, tánc és ének kategóriákban „Ki-Mit-Tud”-on mutathatják be tehetségüket. Emellett ingyenesen látogatható lesz a Nádor Galéria, az Egyetemtörténeti Kiállítás, illetve a Klimó Könyvtár ideiglenes kiállítása is.

 

A napot a Halott Pénz nagyszabású koncertje zárja, mely egyben az új Otthon című számuk, a PTE új dalának első pécsi közönségkoncertje is lesz.

 

CSALÁDI ÉS GYERMEKPROGRAMOK

 

TECHNIKA ÉS EGÉSZSÉG

 

ZENE ÉS SPORT

 

A rendezvények ingyenesek. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

További információ és regisztrációs lehetőség a rendezvényre és a gyermek „Ki-Mit-Tud”-ra: jubileum650ptenap.pte.hu

Facebook event »

 

rovat:

Megjelent a Halott Pénz új dala és videója, ami egyben a PTE új dala is!

„Mikor meglátom az otthonomat, tudom miért vágytam haza.” - Megjelent a Halott Pénz új dala és videója.

 

 

Régóta érlelődött bennünk egy dal, ami a kezdetekről, a családról, felnövésról, gyerekkorról, de közben kicsit a Halott Pénz történetéről is szól. Ennek lett a gyűjtőneve az Otthon, amivel egyrészt Pécs felé, másrészt a családjaink felé is szerettünk volna adózni. Szerencsés együttállás, hogy idén 650 éves a Pécsi Tudományegyetem, amire egyrészt büszkék vagyunk, másrészt a zenekar nagy része ott végzett. Így jött az ötlet, hogy a magunk módján kivegyük  részünket ennek a megünnepléséből.” – mondja Marsalkó Dávid, a legfrissebb Halott Pénz szerzemény kapcsán.

Az Otthon képsorait néhány héttel korábban a baranyai megyeszékhelyen forgatták, és az ikonikus pécsi helyszínek (Széchenyi tér, Király utca, Alagút) mellett több olyan hely is szerepel, ami a zenekartagok számára bír fontos jelentéssel. A csapat dobosa, Varga Mátyás például abban az általános iskolában végzett, ahol a klipben focimeccset játszanak, de megjelenik a PTE Orvostudományi Kara is, ahová Márk – és a Közgazdaságtudományi, ahová Dávid járt.

 

 

A videó a Studio-X munkája, akik egyedi, drónnal készült légi felvételekkel tették teljessé a város utcáin forgatott képeket, ráadásul néhány pillanat erejéig a zenészek családtagjai is feltűnnek a klipben. A dal azonban nem csupán Pécsről, hanem arról a mindenki számára ismerős otthonról is szól, ahová a családunk, a közeli barátaink, a gyermek- és fiatalkori élményeink kötnek bennünket.

A Halott Pénz nyolc hónappal korábban jelentkezett utoljára videóval, az akkor közzétett Élnünk kellett volna, közel 10 millió megtekintésnél jár a Youtube-on, és megjelenése óta folyamatosan szerepel a negyedéves, legnépszerűbb hazai videókat tömörítő nézettségi listán.

Pécsett az Otthon először élőben szeptember 2-án lesz hallható, mikor a Széchenyi téren ad nagykoncertet a Halott Pénz a Jubileum 650 PTE Napon.

 

rovat:

Jubileum 650 PTE Nap

Esemény időpontja:
szombat, 2017, szeptember 2 -
10:0022:00
Esemény helyszíne és címe:
Pécs, Széchenyi tér - Jókai tér
Kapcsolattartó neve:
Beáta Szuhán-Glass
Kapcsolattartó e-mail címe:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Written by Gabriella Gombar


Online

Powered by EvNix